نانا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

نانا

منتديات خاصه بالمرأه وكل مايهمها من موضوعات الساعه
 
البوابةالبوابة  الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 اكلات مصريه3

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ارق بنت
مشرف المنتدى الترفيهي
مشرف المنتدى الترفيهي
ارق بنت


عدد الرسائل : 81
العمر : 36
اوسمه : 0
اوسمه : 0
تاريخ التسجيل : 15/06/2008

اكلات مصريه3 Empty
مُساهمةموضوع: اكلات مصريه3   اكلات مصريه3 Emptyالثلاثاء يونيو 17, 2008 12:05 am

***محشي الكرنب*****






المقادير:
1- كرنبه متوسطه الحجم
2- 1\2 كيلو طماطم
3- واحد كيلو رز
4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى)
5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات تانيه للمحشى)
مــــــــــــــــلاحظه ممكن تحطي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا.
6- زبده (ولو عندك قشطه كمان)
7- شوربه(ويا سلام لو يكون بط او فراخ)
الطريق:
يسلق ورق الكرنب بعد فصله (بس متسلقهوش اوى)
2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه الطماطم بعد ما تعصر فى الخلاط وتيرك على النار حتى تسبك
3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت)
4-يقطع ورق الكرنب مربعات - ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام
ويرس فى الاناء
وبعد ما تمليه ترشى عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه
وبعدين توطى عليه النار - لحد ما يشرب الشوربه كلها
وبالهنا والشفا


__________________
--------------------------------------------------------------------------------

؟؟؟؟؟؟؟ ارز بالكــــــــــاري؟؟؟؟؟؟





المقادير: 2 كوب ارز ، 2 ملعقة كبيرة زبدة، 2 ملعقة كبيرة زيت، بصلة مفرومة، ملعقة صغيرة بهار الكاري الحار، مكعب ماجي، 4 كوب ماء.

طريقة الاعداد: أذيبي الزبدة وسخنيها مع الزيت ثم حمري البصل ورشيه بالكاري وقلبيه.

أضيفي الأرز وقلبيه بالملعقة حتى يتشرب اللون، اسكبي الماء مع مكعب الماجي ودعيه يغلي على نار قوية لعدة دقائق.

خففي الحرارة وغطي الوعاء واتركيه لمدة 30 دقيقة
__________________
الرقاق باللحمه المفرومه:

--------------------------------------------------------------------------------

المقادير:
-12 قطعه رقاق.
-1كيلو لحمه مفروم احمر.
-2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
-ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
-1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.
-1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
>>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.

الطريقه بئي ايييييييه:
-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نكيب البصله المفوه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب كيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بئي يا حلوين نسيتها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .

--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
-نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
-نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
-ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .



__________________
شوربه العدس





المقادير:
--------
1كوب عدس اصفر منقي.
2 حبات طماطم.
4فلفل احمر.
2جزر متوسطه مقشره.
2بصله متوسطه.
3فصوص ثوم مقشر.
نصف كوب شعريه مصري.
ربع كوب زيت.
2 ملعقه ملح
1ملعقه كمون ربع لعقه فلفل ابيض او اسمر حسب الرغبه وممكن الاستغناء عنه تمام.


الطريقه :
يغسل العدس تمام.
يحضر اناء متسع وتضاف جميع المكونات ويضاف 3 كوب ماء متوسط عليها وتترك علي النار لمده 20 دقيقه تقريبا.
بعد اناء تكون جميع المكونات نضجت تترك حتي تبرد تمام
تخلط المكونات جميعها في الخلاط تحمر الشعريه في الزيت ويوضع خليط العدس بمكوناته عليها مع اصافت التوابل كلها يقدم ساخن من توست محمر في الزبده او عيش بلدي محمر في الزبده ..


بالهنا والشفا


__________________
""""""""""" شيش كباب """""""""""



المقادير:

نصف كيلو جرام قطع لحم، رشة هال، 3 فص ثوم مهروس، قليل من زيت الزيتون، عصير ليمونة، 2 ملعقة بصل مفروم ناعماً، 2 حبة طماطم مقطعة أرباع، 3 فلفل أخضر مقطع أرباع ، 2 حبة بصل كبير مقطعة أرباع، ملح وفلفل حسب الرغبة.

طريقة الاعداد:

تتبل قطع اللحم بالهال والثوم وزيت الزيتون والليمون وتترك بالبراد لمدة 6 ساعات.

يخلط اللحم بالبصل المفروم والملح والفلفل ثم يشك في أسياخ الشوي بالترتيب مع البصل والطماطم والفلفل الأخضر.

تشوي الأسياخ على السلك بحيث تكون المسافة بين الأسياخ والفحم لا تقل عن سنتيمترات لمدة 15 دقيقة مع التقليب

وبالعافية
__________________
تحياتى /ارق بنت farao
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ranio24
مشرفه منتديات الانوثه والجمال
مشرفه منتديات الانوثه والجمال
ranio24


عدد الرسائل : 87
العمر : 36
تاريخ التسجيل : 12/07/2008

اكلات مصريه3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصريه3   اكلات مصريه3 Emptyالسبت يوليو 12, 2008 5:31 pm

مشكورة يا قمر ع الوصفات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلات مصريه3
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نانا :: منتديات الانوثه والجمال :: المطبخ والوصفات العالميه-
انتقل الى: